23 augustus NGS champagne proeverij

Marja Brouwer

We gaan het nieuwe proefseizoen feestelijk inluiden. Hoe anders dan met Champagne natuurlijk?

De afgelopen jaren is de focus van Champagne verlegd van de kelder naar de wijngaard. Een nieuwe generatie kleinschalige producenten van topniveau is opgestaan die echte terroirchampagnes maakt. Aan de hand van een selectie geweldige wijnen uit diverse sub-gebieden en dorpen laten Sabas Joosten en Job Seuren deze nieuwe generatie aan het woord, of beter aan het glas. We gaan de diepte in op herkomst en de magische terroirs van de Champagne.

We nodigen jullie uit op 23 augustus bij Restaurant Vigor in Vught waar Randy Bouwer en Lars Albers ons verwelkomen.

Deelname

Er is plaats voor 30 sommelier-leden. Voor deelname aan deze exclusieve proeverij inclusief lunch geldt een bijdrage van € 100,00. Het is niet mogelijk alleen de proeverij bij te wonen.

Aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na inschrijving versturen wij een bericht met een betaalverzoek. Na ontvangst van de betaling is je deelname definitief. Teruggave van betaling is niet mogelijk bij een te late afmelding of no-show.

Locatie: Restaurant Vigor
Raadhuisstraat 1
5261 EH Vught

Programma
10.00 uur welkom met thee/koffie
10.30 uur aanvang proeverij
13.00 uur lunch
15.00 uur einde bijeenkomst

met vriendelijke groet,

De proefcommissie van het NGS
Natasja Noorlander
Edger Groeneveld
Noël Vanwittenbergh

29 augustus Concours le vin en direct - NK blindproeven 2021

Marja Brouwer

Welk team vertegenwoordigt Nederland op het WK in Frankrijk?

Het NK Blindproeven, ook bekend onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, vindt dit jaar plaats op zondag 29 augustus, wederom in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Dit jaar strijden maar liefst 25 teams van 4 proevers om de hoogste eer, de Nijhuis wisseltrofee én uitzending naar het WK Blindproeven in Frankrijk, een initiatief van La Revue de Vins de France.
Deze unieke competitie mag, sinds haar start enkele jaren geleden, rekenen op brede belangstelling van wijnproevers uit de horeca, handel en particuliere sector. Vinologen, sommeliers, wijnhandelaren en leden van wijnclubs vormen de kern van de competitie en komen sinds 2018 elk jaar samen om hun proefkunde te testen en Nederland te mogen vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijd.
De hoofdprijs van maar liefst € 2500,00 is ter beschikking gesteld door premium partner Le Vin en direct, importeur van diverse exclusieve wijnhuizen. Ook de winnaars van het zilver en brons wacht interessante prijzen, terwijl de sportieve prestaties van alle andere deelnemers eveneens gepaste aandacht krijgen.

Na de wedstrijd kunnen de deelnemers genieten van een aanvullend programma met wijnen, koffie, kazen, wijnaccessoires en nog meer wijnen, terwijl een muzikaal intermezzo voor luchtig vermaak met een knipoog naar wijn zorgt.
De organisatie van het NK Blindproeven is als vanouds in handen van Nijhuis Consultancy & Services, bijgestaan door teams van de Horeca Academie en andere partners en vrienden van het NK.
Tijdens de wedstrijd dienen de teams van 12 wijnen de samenstelling, de herkomst, de appellatie, het oogstjaar en de producent te bepalen. De selectie bestaat uit zes witte en zes rode wijnen, variëren van mousserend tot stil en van droog tot zoet en versterkt, afkomstig uit alle delen van de wijnwereld.

De jury bestaat uit Fred Nijhuis en Magda van der Rijst, beiden nationaal en internationaal erkend als zelfstandige professionals.
Nederland telt diverse proefwedstrijden voor professionele en particuliere wijnconnaisseurs, waarbij het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven, zich onderscheidt door de jarenlange ervaring van de volstrekt onafhankelijke organisatie en het internationale karakter van deze wedstrijd voor teams op het hoogste kwaliteitsniveau.

Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven, is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services in samenwerking met partners en vrienden van het NK: Le Vin en direct, Fotostudio Ingrid Driessen, AuviMedia, Spiegelau/Bender Food Supply, Coravin, Boot Koffie, Bourgondisch Lifestyle, Cecchi, PR Vino, Sherry D.O., Restaurant Céline, Aqua San Felice, de Horeca Academie, Saskia Schurink, Cantina della Volta, Winelife, Gault&Millau, De Smaak van Italië, SMAAKmag, Informatiebureau voor Duitse wijn en Wijncabaret De Aimabele Schoften.

Het WK Blindproeven vindt dit jaar plaats op 02 oktober 2021 in het Palais des Papes te Avignon.


Voor meer informatie, fotomateriaal etc.: www.fred-nijhuis.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6 september 2021 PERSWIJN proeverij Le Tour de Champagne 2021

Marja Brouwer

Professionals: 11:00-16:00 uur

Consumenten: 18:00-21:00 uur

Locatie: Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX  Amsterdam

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

13 september 2021 Riesling & Co. in Utrecht

Marja Brouwer

Na 15 edities in de Johan Cruiff ArenA verhuist Riesling & Co. naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Riesling & Co. staat niet alleen voor een dag waar alles rond Duitse wijn draait, maar ook voor kwaliteit. En dit op alle vlak: standhouders, masterclasses en organisatie. Omdat er met feedback van zowel de bezoekers als de standhouders rekening wordt gehouden, staat er voor de editie van 2020 een verandering te wachten.

Heb je intussen een specifieke vraag? Laat van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 076-52 44 680

Heel graag tot dan!
Alain & Gisela Jacobs

27 september NGS proeverij Zwitserland

Marja Brouwer

Zwitserland i.s.m. Mats van Steenoven

Voor NGS leden

Locatie volgt later