Aankondiging Trophée Henriot in 2020

AFGELAST - UITGESTELD tot na de zomer

17e Beste Sommelier van Nederland 2020 - Trophée Henriot

Georganiseerd door het Nederlandse Gilde van Sommeliers

Beste sommelier,

Op maandag 20 april & 11 mei 2020 organiseert het NGS voor de 17e keer de wedstrijd om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’ de Trophée Henriot.

Voorafgaande aan de wedstrijddag zelf zal op maandag 20 april 2020 een schriftelijk theoretische en proef technisch deel afgenomen worden. De 12 beste van deze dag gaan door naar de halve finale op 11 mei. Waarbij in de ochtend en middag de halve finale zullen plaats vinden. In de late namiddag zal om de titel worden gestreden in de finale op het podium in de kloosterkerk.

De wedstrijd zal plaatsvinden in Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3800 AM Amersfoort.

Je kunt je hiervoor aanmelden door middel van het invullen en opsturen van bijgaand inschrijfformulier.

De wedstrijd is ook toegankelijk voor niet-leden van het NGS. Voorwaarde is wel dat je voor 16 uur per week als sommelier werkzaam bent voor 2 onafgebroken jaren werkzaam in een restaurant als sommelier, dus verantwoordelijk voor de wijninkoop. –verkoop, wijnarrangementen etc. Geef dit bericht dus ook door aan niet NGS leden.

Zie verder het wedstrijdreglement 2020

Natuurlijk hoopt het bestuur op een grote deelname vanuit de leden wordt iedereen in staat gesteld om zich goed te kunnen voorbereiden.

In afwachting van jullie aanmelding.

Namens de wedstrijdcommissie

Heleen Boom en Edwin Raben

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand 2020 Aanmeldingsformulier Trophée Henriot.pdf2020 Aanmeldingsformulier Trophée Henriot.pdf???126 kB23-12-2019 14:17
Bewaar het bestand 2020 Henriot NK wedstrijdreglement.pdf2020 Henriot NK wedstrijdreglement.pdf???107 kB23-12-2019 14:18

Film NK 2081 Trophée Henriot 2018

Trophée Henriot mogelijk gemaakt met hulp van

Het Nederlands Kampioenschap Sommelier met als inzet de Trophée Henriot 2018 is mede mogelijk gemaakt dankzij:

Wijnkooperij De Lange
Champagne Henriot
Association de la Sommellerie Internationale
MBO Amersfoort/Leerhotel Het Klooster
Riedel
Buscaglione
Bru
iFavine

Anfors - Imperial
Heisterkamp Wijnkopers
Informatiebureau voor Duitse Wijn
De juryleden
Smaragd Wijnen
Vinoblesse
De Vier Heemskinderen
WineMatters
WOSA
Karakter Wijnimport

Locatie wedstrijd: Leerhotel Het Klooster

Leerhotel Het Klooster is een plek van dubbel genieten. U kunt er genieten van alles op het gebied van de Nederlandse gastronomie: Eten en drinken, leren en vergaderen, trouwen, feesten en overnachten.
Daarnaast genieten onze studenten van de hotelschool van een ideale leeromgeving. In de praktijk van alledag krijgen ze te maken met de verschillende facetten van hun vakgebied. Ze leren alles over gastronomie en gastvrijheid. En we nodigen u van harte uit om eens te ervaren hoe onze studenten dat doen.
In samenwerking met het Nederlands Gilde van Sommeliers zal rond medio Mei Leerhotel Het Klooster het decor zijn tijdens voor de wedstrijd NK Sommelier.
Grote namen uit de wereld van de Hollandse Gastronomie zullen samen met onze studenten en hun praktijkbegeleiders deze 2-daagse wedstrijd tot een groot succes te maken
U bent van harte uitgenodigd om op de finaledag aan te sluiten bij een fantastisch 4-gangen diner tijdens de finale ronde op 14 mei 2018.

 

13 en 14 mei Trophée Henriot in Amersfoort


14 mei 2018; Het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot wordt grootser dan ooit, serieuzer dan ooit. Dé sommelierswedstrijd met onder andere Ruben Kwakman, Lendl Mijnhijmer en Richelle van Gemert. Wie gaat er winnen? ’s Avonds wordt de beste sommelier van Nederland bekendgemaakt. Er wordt dus ook indrukwekkend gekookt met een 5-gangen diner gefaciliteerd door Jonnie Boer***, Onno Kokmeijer**, Jarno Eggen**, Adrian Zarzo*, Raoul Meuwese* en vele andere toppers. Schrijf het maar vast in je agenda, dit wordt een niet-te-missen evenement.

De afgelopen dertig jaar is het aantal en niveau van sommeliers gegroeid van een kleine groep werkzaam in eliterestaurants tot een wijdverspreid en breed gezelschap van alle leeftijden werkzaam in de meest uiteenlopende restaurants.
‘Sommeliers zijn de nieuwe sterren, de nieuwe chefkoks’ is al te horen op de radio. Ook het aantal en het niveau van de deelnemers aan het NK is elk jaar beter. In de aanloop naar de wedstrijd worden een aantal sommeliers gevolgd in de media om het brede publiek kennis te laten maken met wat een sommelier nu eigenlijk doet en hoe zwaar, uitdagend, spannend en intrigerend het werk kan zijn. We hebben in Nederland misschien zelfs binnenkort een heuse Mastersommelier (daarvan zijn er nog geen 250 wereldwijd). Sommeliers verdienen een podium en vandaar dat we het komend jaar groots aanpakken.

In 2018 zal verdeeld over twee dagen een groep van ambitieuze, talentvolle sommeliers de strijd aangaan in het Kloosterhotel in Amersfoort. Zondag 13 mei vindt de theorie plaats en maandag 14 mei de praktijk. Wijn serveren, fouten herkennen, de ideale gastheer/vrouw proberen te zijn, blindproeven, het komt allemaal voorbij. De finale op maandagmiddag waar de laatste drie sommeliers het onderste uit de karaf halen (of juist niet) zal gebeuren voor een zaal van 250 gasten. Vervolgens zal een 5-gangen diner met begeleidende wijnen worden geserveerd in samenwerking met een aantal topchefs en leerlingen van het Kloosterhotel.

Dus schrijf de datum maar vast in, 14 mei 2018 Kloosterhotel Amersfoort, het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot. Misschien vind je het ook leuk om alvast in contact te treden met sommeliers die deelnemen? Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is alle informatie op te vragen, we helpen je graag contact te leggen met de sommelier die bij jouw doelgroep past.

Iedereen kan komen kijken. Vanaf 16:00 uur vindt de finale plaats, open voor publiek. Ook kan ieder die wil deelnemen aan het galadiner waar de winnaar bekend zal worden gemaakt. De kosten voor het diner zullen 75 euro gaan zijn inclusief wijnen. Er zijn 150 kaarten beschikbaar via
www.wijnkooperijdelange.nl/trophee-henriot-2018-nk-sommeliers.html

Graag zien we je op 13 en/of 14 mei in Amersfoort.

Pagina 1 van 2