Link naar opname online proeverij Würtemberg dd 26 april

Marja Brouwer

Hierbij de download link van de presentatie over de presentatie van de VDP Württemberg, als ook de lijst met geproefde wijnen.

Download link 

https://wetransfer.com/downloads/b3b8dce48375779b6216d8f5c7cfec9120210426202058/b7ed834edfb6558923d3a61f628c718f20210426202134/a68ba9 

 

Gilde van Sommeliers eert twee wijnhelden

Marja Brouwer

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op maandag 8 februari heeft het bestuur van het Nederlands Gilde van Sommeliers twee zeer belangrijke persoonlijkheden uit de Nederlandse wijnwereld een erelidmaatschap toegekend. Karel de Graaf en Alain Jacobs viel deze eer te beurt. Karel de Graaf maakt zich al jaren sterk voor de opleiding van jonge sommeliers en zet zich daar volledig vrijwillig voor in. Tevens is hij met zijn zoon Pim eigenaar van Karel de Graaf Bourgogne agenturen, is hij mede-oprichter van onder andere wijntijdschrift Perswijn en eigenaar van een eigen wijngaard in Meursault. Alain Jacobs vormt samen met zijn steun en toeverlaat Gisela het duo dat zich in Nederland inzet voor de promotie van Duitse wijn. Voor het Gilde van Sommeliers is hij niet alleen de man die Duitse wijn groot maakte in de Nederlandse horeca, ook is hij sinds jaar en dag de man die de Gildeleden onbaatzuchtig bij staat in hun ontwikkeling en de vergroting van kennis. 

Karel en Alain mogen zich voor het leven erelid noemen van het Gilde van Sommeliers. Anderen die deze eer reeds ten deel viel zijn voormalig topsommeliers Edwin Raben en Coen Pollaert, vader van de bediening Peter Bruins en wijnmakers als Robert Drouhin, Miguel Torres en in 2017 overleden wijnschrijver René van Heusden. 

De felicitaties werden digitaal in ontvangst genomen. Een oorkonde en bijbehorende geschenken zullen hen worden uitgereikt zodra de maatschappelijke omstandigheden dat toelaten.

In memoriam Lex Deelder

Marja Brouwer

Overrompeld, verbijsterd, geschokt.

Als donderslag bij heldere hemel namen we woensdag 14 april kennis van het plotselinge overlijden van onze mede-sommelier Lex Deelder. Zelden was er een energiekere, opgewektere, betrokken gastheer dan Lex. Een spraakmakende jonge geliefde vent die met volle teugen van het leven genoot. Iemand die zijn onzekerheden niet maskeerde met grootspraak, een oprechte, eerlijke kerel. Voor zijn naaste collega’s een toegewijde steun, voor mede-sommeliers een gedreven enthousiasteling. En natuurlijk eentje waarmee je een goed glas kon drinken. Lex was een fantastische reisgenoot op sommeliersreizen. Altijd goed gemutst, bereid alles uit zo’n trip te halen wat er in zat. l. Overdag ijverig en druk aan het werk, wel met een vrolijke touch, een onverwachte actie en s avonds aan het feesten tot diep in de nacht. Die nachtelijke vrolijke braspartijen weerhielden hem er niet van om s morgens weer wakker en alert aan tafel te zitten en vragen te stellen die er toe deden. Maar ook op ieder bezoek bij alle Cava producenten als running gag een vraag stelde over de Malvasia druif en vroeg of ervoor deze druif niet een aparte marketingcampagne ontwikkeld zou moeten worden vanwege haar bijzondere aromatische karakter. Je zag Lex niet over het hoofd en dat kwam niet alleen door zijn lengte. Zijn vrolijkheid en malle fratsen gekoppeld aan serieuze honger naar kennis zorgen ervoor dat je hem onmiddellijk in je hart sloot. Lex bracht de levenslust de kamer in, hij heeft in de korte tijd dat hij geleefd heeft wel 2 levens tegelijk geleefd. Wat hem bewogen heeft, we weten het niet en kunnen er alleen maar naar gissen. Hij was zo geliefd dat we ons niet kunnen voorstellen dat hij dat niet wist. Dat hij niet wist hoe er van hem gehouden werd . We weten het niet en zijn verbijsterd. Hij laat ons allen in schok achter.

Zijn zakenpartner Thijs verwoordde het heel mooi: Lex is op hoger niveau gaan koken. We gaan hem heel hard missen.

Dag gozert.

Subcategorieën

Pagina 1 van 3