Bourgogne de Vigne en Verre

by Paul Op ten Berg

 

Bourgogne de Vigne en Verre

Door Paul Op ten Berg

 

De groep Bourgogne de Vigne en Verre (BVV) werd opgericht in 1981 door 12 domaines. Ze wilden tijd hebben om zich met wijnbouw en vinificatie bezig te houden en gaven op deze manier het commerciële gedeelte in handen van de groep. De groep omvat momenteel 35 domaines. De twaalf oprichters zijn voor gelijke delen aandeelhouder.

 

De domaines zijn te vinden op www.bourgogne-vigne-verre.com/fr/les-domaines

 

Samen bezitten de producenten 300 ha aan wijngaarden, waarvan er 100 vallen onder de AOC's van de Bourgogne, van Chablis tot Brouilly. Iedere producent verzorgt zijn eigen wijngaarden en oogst. Alle wijnen worden gevinifieerd, opgevoed en gebotteld op de domaines. Waarbij elke producent zijn eigen filosofie en stijl heeft behouden.

 

De BVV functioneert niet als agent, makelaar of handelaar, maar verzorgt het commerciële gedeelte voor alle leden, zoals promotie, opslag, verkoop, contacten, exportdocumenten en logistiek. De groep produceert in totaal 950.00 flessen wijn per jaar, waarvan de helft wordt verkocht in Frankrijk en de helft wordt geëxporteerd naar 300 landen. Ik ontving ter recensie vier proefflessen, waarvan onderstaand mijn bevindingen. De vermelde prijzen zijn horecaprijzen ex BTW bij importeur Wijnhandel Peeters te Rotterdam www.wijnhandel-peeters.com .

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Bourgogne de Vigne en Verre.pdfBourgogne de Vigne en Verre.pdf???141 kB23-05-2020 14:43