De witte wijn van Chateau de France

by Paul Op ten Berg

 

De witte wijn van Château de France

Door Paul Op ten Berg

 

 

 

Château de France dateert uit 1681 en werd in 1971 verworven door Bernard Thomassin. In 1987 splitsten zich tien gemeentes in de zuidelijke AOC Graves af, als AOC Pessac-Léognan. Arnaud Thomassin heeft momenteel de leiding van het Château. Sinds 1996 is Michel Rolland consultant.

 

 

 

Wijngaarden en wijnbouw

 

Van de 40 ha wijngaarden zijn 36 ha beplant met 55% cabernet sauvignon en 45% merlot en 4 ha met 80% sauvignon blanc en 20% sémillon. Ze bevinden zich op 15 km ten zuiden van de stad Bordeaux, en hebben een zeer diepe bovenlaag van het type Graves, met een onderbodem die merendeels bestaat uit kalkhoudende klei.

 

 

 

De plantdichtheid van de oude percelen bedraagt 5.000 stokken/ha en van de nieuwe aanplant 6.950 stokken/ha. De snoeiwijze is enkele en dubbele guyot. Arnaud introduceerde een groene oogst, waardoor kwaliteit en concentratie beter werden. Er wordt blad verwijderd aan de kant waar de zon schijnt. De wijnbouw is milieuvriendelijk. Het maximale rendement bedraagt 45 hl/ha voor de rode en 48 hl/ha voor de witte wijn.

 

De gemiddelde productie bedraagt 195.000 flessen per jaar.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand De witte wijn van Château de France.pdfDe witte wijn van Château de France.pdf???125 kB01-10-2019 15:25