Drie maal Sauvignon Blanc van Hannes Sabathi

by Paul Op ten Berg

 

Drie maal Sauvignon Blanc van Hannes Sabathi

Door Paul Op ten Berg

 

Pionier

 

In 2005 nam Hannes Sabathi – 4e generatie - het kleine familiewijngoed over van zijn ouders. Het bevindt zich op de Kranachberg in het dorp Gamlitz, DAC Südsteiermark. Vlak bij de grens met Slovenië. Momenteel behoort het bedrijf bij de toonaangevende van Steiermark en wordt Hannes beschouwd als een van de pioniers van de wijnstreek.

 

Terroir freak

 

Hannes Sabathi bracht van kleins af aan zijn tijd door in de wijngaarden van het domein, zodat hij ze door en door kent. Hij besefte al op jonge leeftijd dat de waarheid van de wijn in de bodem ligt. Hannes houdt van het samenspel van mineralen uit diverse bodems met de wijnen en stemt de vinificatie daar zorgvuldig op af.

 

 

 

Hannes Sabathi wordt vaak ‘de Sabathi met de wortels’ genoemd. Zijn wijnflessen tonen op het etiket immers een afbeelding van het wortelstelsel van een wijnstok. Maar meer nog betekent de uitdrukking hoeveel hij van de bodem houdt. In zijn wijngaarden heeft hij verschillende gaten gegraven en de bodem onderzocht, om de interactie tussen bodem en druivenras beter te begrijpen.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Drie maal Sauvignon Blanc van Hannes Sabathi.pdfDrie maal Sauvignon Blanc van Hannes Sabathi.pdf???296 kB09-04-2019 09:32