Tío Pepe En Rama 2014

by Paul Op ten Berg

Tío Pepe En Rama 2014

Door Paul Op ten Berg

In mei werd in het Alfonso XIII Hotel te Sevilla de vijfde editie gepresenteerd van de Tío Pepe En Rama, de top fino van het huis Gonzalez Byass. En Rama is Spaans voor Brut de Cuve, direct uit het vat.

Het betreft een beperkte oplage, een blend van fino’s uit speciaal geselecteerde, minstens 3 jaar gerijpte vaten van de bodega’s Rebollo (een zeer donkere en vochtige bodega die de meest geconcentreerde en volle fino’s voortbrengt) en Constancia (klassieke fino’s met een knisperend citrus aroma). Van de 600 vaten werden er dit jaar 60, met de dikste laag flor, goed genoeg bevonden. Productie 22.500 flessen.

De blend van Antonio Flores, chef oenoloog en master wine blender Gonzalez Byass, werd in het voorjaar, als de flor het meest actief is, gebotteld. Bij wijze van uitzondering zonder stabilisatie, klaring of filtering. Op het achteretiket staat de aanbeveling om deze delicate sherry te drinken binnen drie maanden na de botteldatum van 21 april 2014. De fles moet ook dezelfde dag leeg gedronken worden. Met het oog hierop zijn halve flessen ook verkrijgbaar.

Deze prachtige sherry is op voorintekening te bestellen bij Oud Reuchlin Boelen en wordt in koelwagens vanuit Spanje verzonden. De horecaprijs voor een 0,75 liter fles bedraagt € 12,99 ex BTW. Bij voldoende belangstelling kan dit jaar nog een zending worden gerealiseerd.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Tío Pepe en Rama 2014.pdfTío Pepe en Rama 2014.pdf???140 kB30-11--0001 00:19