Château Léoville-las-Cases

by Paul Op ten Berg

Verslag van de proeverij van Château Léoville-las-Cases

georganiseerd door The Wine & Food Association tijdens Limburgia Gastronomica in Kasteel Erenstein te Kerkrade op 25 april 2005.

Door Paul Op ten Berg.

De laatste twee decennia zijn vele deskundigen van mening dat Château Léoville-las-Cases de premier cru status niet zou misstaan. De constante kwaliteit van deze grote wijn, die nog steeds is geklasseerd als 2me Grand Cru Classé uit Saint-Julien, staat op het hoogste plan. Aanleiding genoeg voor Jan van Lissum om in samenwerking met de Wijnmakelaarsunie www.wijnmakelaarsunie.be te Diepenbeek (België) 7 jaargangen van deze uitzonderlijke wijn op de proeftafel te zetten, telkens vergezeld van een amuse van de hand van Jacob Jan Boerma, chefkok van restaurant De Leest te Vaassen www.restaurantdeleest.nl, bereid op basis van minder bekende delen van het Maas-Rijn-IJssel rund van topslager Piet van den Berg.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de proeverij van Château Léoville-las-Cases.pdfVerslag van de proeverij van Château Léoville-las-Cases.pdf???97 kB30-11--0001 00:19