Masterclass Michel Rolland

by Paul Op ten Berg

Verslag van de Masterclass “His Master’s hand or terroir?” door Michel Rolland gehouden voor NGS leden op 10 mei 2004 in The Grand Sofitel Demeure te Amsterdam. Door Iteke van der Vlugt en René Persoon. Inleiding en eindredactie Paul Op ten Berg.

Wie is toch die man……

Die man heet Michel Rolland en hij kwam op maandag 10 mei 2004 speciaal voor het NGS naar ons land om ons een selectie te laten proeven van zijn wijnen, onder het motto “His Masters Hand or Terroir?”.

Michel Rolland is, samen met de journalist Robert Parker, wellicht de meest invloedrijke persoon in de huidige wijnwereld, in ieder geval de meest gevraagde ‘winemaker’. Hij studeerde af aan de faculteit Oenologie van de Universiteit van Bordeaux maar zet zijn onderzoek nog steeds voort in zijn eigen laboratorium in het hart van Pomerol, midden tussen de wijngaarden.

Hij treedt op als adviseur van ruim 100 wijnboeren en wijngaarden in 10 landen in ieder werelddeel. De beroemdste wijnproducenten laten in hun kelders icoonwijnen rijpen die zijn gemaakt volgens de Rolland methode. Er zijn beroemde namen bij als Château L’Angélus in Saint-Emilion, Casa Lapostolle in Chili en Harlan Estate in Napa Valley. Hij is verder betrokken bij wijnbedrijven overal ter hele wereld, waaronder dat van Robert Mondavi in Californië en Long Shadows in Washington State. Heel veel producenten zagen hun wijnen verbeteren na toepassing van zijn adviezen.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de Masterclass van Michel Rolland.pdfVerslag van de Masterclass van Michel Rolland.pdf???164 kB30-11--0001 00:19