Oostenrijk in Gastronomie

by Paul Op ten Berg

Verslag van de proeverij ‘Oostenrijk in Gastronomie’ , georganiseerd door Proefschrift – Wine & Food Professional in samenwerking met de Austrian Wine Marketing Board, gehouden op 18 november 2003 in Restaurant De Zwethheul te Delft.

Door Paul Op ten Berg.

Oostenrijk profileert zich steeds meer als wijnland met hoge kwaliteiten en veel verscheidenheid. Vooral door hun gastronomische veelzijdigheid zijn Oostenrijkse wijnen niet meer weg te denken van de wijnkaarten in Nederlandse restaurants. In een serie proeverijen voor Horeca en wijnhandel liet Jan van Lissum op de hem eigen gedreven manier zien, dat de vaderlandse gastronomie niet meer om de culinaire inzetbaarheid van deze wijnen heen kan. In nauwe samenwerking met het Oostenrijkse bureau voor wijnpromotie selecteerde Jan een twintigtal prachtige wijnen, die alle in ons land verkrijgbaar zijn. Om zeker te zijn van verse flessen liet hij alle wijnen direct vanuit Oostenrijk komen. Bovendien heeft Jan het plan om volgend jaar dergelijke proeverijen te organiseren met prachtige Oostenrijkse wijnen die hier nog niet op de markt zijn.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de proeverij Oostenrijk in Gastronomie.pdfVerslag van de proeverij Oostenrijk in Gastronomie.pdf???127 kB30-11--0001 00:19