23 januari 2018 Proeverij : Tastin’ France (alle Franse regios)

Marja Brouwer

(maandag 22/1 in Brussel) van 13.30 tot 19.00 u.
Waar: Hotel Casa 400 Amsterdam
Door wie: Business France
Voor wie: alle wijnprofessionals
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

5 maart proeverij biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen

Marja Brouwer

Hierbij zullen naast producenten uit verschillende landen ook een aantal Nederlandse importeurs acte de présence geven. De proeverij is uitsluitend bedoeld voor handel, horeca en pers.
Voorafgaand aan de proeverij geeft Simon Woolf een masterclass over Orange wijnen.
11.30-12.30 uur: Masterclass Simon Woolf
13.00-18.00 uur: Proeverij
Locatie: Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam - www.hotelcasa.nl
Meer informatie en inschrijving: Melman Communications Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

23 januari Australia Day in Londen

Marja Brouwer

Tijden: 10am – 5pm
Locatie: B1, Southampton Row, London, WC1B 4DA

•Master classes on Margaret River and McLaren Vale
•Seminar on the 'pepper' compound rotundone in Shiraz by The Australian Wine Research Institute
•Two Focus Rooms: 60 Gold Medal Winning Wines from DWWA, IWC and IWSC and The Top 50 Aussie Wines chosen by independent wine merchants
•Focus Table featuring classic and iconic Australian wines
•Organic and sustainable producers like Paxton Vineyards, Wirra Wirra and David Franz
•Brickwood Coffee & Bread will be running an Australian pop-up café

If you have any queries about the Australia Day Tasting, please contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29, 30 en 31 januari 2018 Millésime Bio 2018

Marja Brouwer

25e editie van ’s werelds grootste biologische wijnbeurs
29, 30 & 31 januari in Le Parc des Expositions, Montpellier
’s Werelds grootste evenement voor biologische wijnen vindt komend jaar plaats in het hart van Languedoc-Rousillion (Occitanie regio), dé regio als het gaat om de productie van biologische wijnen. 29 tot en met 31 januari 2018 staat het Parc des Expositions in Montpellier geheel in het teken van de allerbeste biologische wijnen vanuit de hele wereld. Tijdens de drie dagen krijgen 950 exposanten - uit vrijwel elk wijnproducerend land en elke regio - de kans om wijnprofessionals van over de hele wereld te ontmoeten. De 950 aangemelde exposanten zijn goed voor een stijging van 50(!) exposanten in vergelijking met de vorige editie. Millésime Bio viert in 2018 haar 25e verjaardag in Montpellier en is tot op heden ’s werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs. Millésime Bio 2018 mag niet worden overgeslagen!
*Biologische wijnen uit Frankrijk, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Bulgarije, Chili, Duitsland, Griekenland, Italië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, Amerika.
www.millesime-bio.com

31 januari Castilla-La Mancha overzichtsproeverij

Marja Brouwer

Castilla-La Mancha presenteert zich aan de Nederlandse wijnprofessional
31 januari overzichtsproeverij in Amsterdam

Castilla-La Mancha is het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje. Onder wijnprofessionals waarschijnlijk wel bekend, maar nog niet altijd even goed verkrijgbaar in Nederland. Daarom is een twintigtal wijnhuizen uit het gebied on tour in Europa en doen zij ook Amsterdam aan om zich te presenteren aan de Nederlandse wijnmarkt. Op 31 januari wordt in Level11 een proeverij en masterclass georganiseerd. Hiervoor is elke Nederlandse wijnprofessional van harte uitgenodigd.

zo’n 60 kilometer van Madrid, in het zuiden van het Castiliaans Plateau ligt Castilla-La Mancha. Spanjes grootste aaneengesloten en waarschijnlijk internationaal meest bekende wijngebied. Het is dan ook niet gek dat 50% van de totale wijnproductie van Spanje hier vandaan komt. Het gebied bestaat uit 9 D.O.’s en 8 Pagos (de “grand crus van Spanje”), daarnaast vinden we er Vino de la Tierra de Castilla (de Spaanse vin de pays) wijnen. Door het gunstige klimaat staat de regio bekend om haar constante hoge kwaliteit. Ook de prijzen zijn mild in vergelijking met wijnen uit andere Europese gebieden.

Op 31 januari 2018 strijkt een deel van de Spaanse wijnmakers uit Castilla-La Mancha neer in Amsterdam om de Nederlandse wijnprofessional kennis te laten maken met dit gebied. De overzichtsproeverij is van 14:00-18:00. Ook hebben de bezoekers de mogelijkheid deel te nemen aan de Masterclass van D.O. La Mancha onder leiding van Janna Rijpma-Meppelink van 14:00-15:00. De meeste deelnemende wijnhuizen zijn nog opzoek naar een importeur in Nederland.
Aanmelden voor de proeverij en masterclass kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.