23 t/m 26 september sommelier reis naar Georgië

Marja Brouwer

Studie reis voor 3 NGS sommeliers naar Georgië

Organisatie: Taste of Georgia

21 september een avond met 'orange wines'

Marja Brouwer

Na vier jaar is de eindstreep nabij. Amber Revolution is wereldwijd het eerste boek dat geheel is gewijd aan 'Orange Wine'. Het boek vertelt het verhaal van een wijnstijl die de geschiedenis heeft vergeten tot in het einde van de jaren negentig een heropleving kwam. Het verhaal speelt zich af in Italië, Slovenië en de republiek Georgië.

Het boek gaat niet alleen over de geschiedenis. Het is ook een complete gids over de techniek van 'orange wine', informatie over waar u van deze wijn kunt genieten, en profielen van 180 top producenten. Het wordt geïllustreerd met meer dan 100 foto's van fotograaf Ryan Opaz.

Ik lanceer een Kickstarter campagne om de productiekosten te financieren op donderdag 21 september. Om het een beetje gezelliger te maken, organiseer ik op deze avond een lanceerfeest. Als je Amber Revolution wilt steunen (bijvoorbeeld, het boek vooraf bestellen voor € 25) - kom en maak jouw kickstarter pledge persoonlijk. en ik zal een selectie fantastische 'orange wines' laten proeven en wat lekkere hapjes serveren. Er gaan zelfs geruchten over Elisabeth's zelfgemaakte quiche.

De deuren van Morning Claret HQ (in het centrum van Amsterdam) zijn geopend van 18:00 tot ongeveer 23:00 uur. Ik zou het fantastisch vinden als je zou kunnen komen. Partners, vrienden en collega's zijn ook van harte welkom. Ik vraag alleen om een RSVP en natuurlijk dat je op deze speciale avond een "pledge" doet. Er zullen een aantal kickstarter beloningen zijn om uit te kiezen, inclusief enkele zeer beperkte editieprints.

Als je geen tijd hebt op 21 september of verhinderd bent, hoop ik dat je de campagne ondersteunt en al je vrienden erover vertelt. Ik zal je voor altijd dankbaar zijn!

Met vriendelijke groeten,
Simon, The Morning Claret.

24 september 33 Grand Prix Saint-Hubert

Marja Brouwer

De 33e editie van de Grand Prix Saint-Hubert, staat weer voor de deur en we nodigen alle wijnliefhebbers uit om deel te nemen aan deze blindproefwedstrijd.

Onder de deelnemers niet alleen coryfeeën uit de Nederlandse en Belgische wijnwereld, maar ook zeer ervaren en getalenteerde particuliere liefhebbers. De mix van deelnemers, de opzet van de wedstrijd en de hoge kwaliteit van de wijnen maakt de Grand Prix Saint- Hubert tot een sportieve, uitdagende en boeiende proefwedstrijd.
  
Het uitgangspunt is simpel:Tien rode wijnen moeten door een team van 3 proevers worden gekoppeld aan één van de 14 opgegeven wijnlanden of regio’s. Extra punten worden toegekend voor het benoemen van het juiste druivenras, de appellatie, het oogstjaar en de producent. Niet gemakkelijk, maar beslist mogelijk, getuige indrukwekkende scores van diverse teams in voorgaande jaren. Deelnemen is altijd leuk en spannend en de wedstrijd winnen buitengewoon interessant. Naast de eeuwige roem krijgt het winnende

Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot woensdag 20 september, maar wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt! De deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon.

Aansluitend zijn er andere programma’s op deze dag waaraan u ook kunt deelnemen zoals een symposium over Vins Nature door Jan van Lissum met medewerking van diverse Vins Nature importeurs en diverse specialisten en sommeliers. Dit symposium zal in de St. Olofskapel plaatsvinden.

Daarnaast is er in de Boardroom een persconferentie mét wijnproeverij van Millesimé Bio, de biologische wijnbeurs in Montpellier. Hierbij zullen gastspreker Jacques Frelin en Cendrine Vimont aanwezig zijn.

info en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

24 september voorproefje op Millésime Bio met biologische wijnen

Marja Brouwer

Biologische wijnen zijn hot, hip en happening! In Zuid-Frankrijk wordt door SudVinBio de belangrijkste biowijnbeurs ter wereld georganiseerd: Millésime BIO. Van 29 t/m 31 januari 2018 worden in het Parc des Expositions in Montpellier de allerbeste biologische wijnen van over de hele wereld gepresenteerd.

Als voorproefje op de beurs, nodigen SudVinBio & Pitch PR je uit voor een middag in het teken van biologische wijn.
Zondag 24 september 2017 12:30 tot 14:30
NH Barbizon Palace Amsterdam
Wat kan je deze middag verwachten?

• Interactieve presentatie van de Millésime Bio beurs 2018 door Cendrine Vimont (communicatiemanager van SudVinBio) en Jacques Frelin (directeur Terroirs Vivants en vicevoorzitter SudVinBio)
• Register vinoloog Chris Alblas presenteert resultaten ‘Biowijnen in Nederland: Trends en Verwachtingen’, een onderzoek onder professionals uit de wijnwereld én consumenten.
• Proeverij van biologische wijnen uit het topsegment.
• Heerlijke hapjes.

De presentatie en proeverij zijn onderdeel van de Showcase Gault&Millau 2018 / 33e Grand Prix Saint- Hubert, georganiseerd door The Wine and Food Association.
We horen graag of we je 24 september mogen ontvangen!
Er zijn beperkte plekken beschikbaar, RSVP graag vóór 8 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

25 september 500% wijn in Olofskapel te Amsterdam

Marja Brouwer

Op maandag 25 september a.s. vindt de twaalfde editie plaats van 500%Wijn, een gezamenlijk initiatief van 5 kwaliteitsimporteurs die gelden als specialisten op hun terrein: Imperial Wijnkoperij (Oostenrijk, Duitsland en Hongarije),
De Vier Heemskinderen (Frankrijk),
Anfors (Italië en Spanje),
André Kerstens (Spanje, Portugal en Frankijk) en
New World Wineries (Australië, Nieuw-Zeeland en Portugal).

In de fraaie ambiance van de Olofskapel in Amsterdam presenteren ze een brede selectie van hun mooiste wijnen. De proeverij begint om 11.00 uur en eindigt om 18.00 uur en is enkel toegankelijk voor professionals uit de horeca, wijnhandel en wijnpers. Aanmelden kan via deze link.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYiUS_hLKN9odauX1NCJO3xzDndhKdrcBdy3u2jajGLqGCog/viewform