Nederlands Gilde van Sommeliers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws
Nieuws

HANOS actie

E-mailadres Afdrukken PDF

Bericht voor NGS sommeliers:

Graag informeer ik jullie over een speciale “Foire aux vins” week bij diverse vestigingen van de Hanos in Nederland en Antwerpen.

De Hanos, een belangrijke partner van Gastronomisch Nederland, wil graag onze leden inspireren voor het nieuwe seizoen, en nodig alle leden hierbij uit om veel van hun wijnen te proeven en toegang tot de Hanos te verlenen.
Een twintigtal wijnhuizen laat u kennismaken met de mooiste horecawijnen uit hun kelders.
Proef mooie tafelwijnen, vergelijk diverse mousserende wijnen en champagnes en wordt verrast door het assortiment aan dessertwijnen. Elke wijn verdient een plaats op de tafel, afhankelijk van de gelegenheid.
Ook zal een selectie van biologische wijnen van de HANOS niet ontbreken. Of u nu op zoek bent naar wijnen voor uw wijnkaart, verfrissende terraswijnen of een nieuwe huiswijn, u vindt het allemaal op onze wijnproeverij. Het is de perfecte gelegenheid om wijnstreken en fantastische wijnen van overal ter wereld te ontdekken.

Ook op de proeverij:
• Wijnaccessoires voor het ontkurken, bewaren en schenken van de lekkerste wijnen
• Suggesties voor mooie begeleidende hapjes
• Uw eigen professionele wijnkaart op eenvoudige wijze ontwerpen
 
Specialisten van de HANOS staan klaar om u te voorzien van tips en adviezen.
Uiteraard kunt u tijdens de wijnproeverij ook profiteren van scherpe acties.

Onderstaand het overzicht van locaties en tijden:

20 april tasting HANOS Apeldoorn / 11.00-17.00
21 april tasting HANOS Groningen / 11.00-17.00
22 april tasting HANOS Nijmegen  / 11.00-17.00
23 april tasting HGC-HANOS Antwerp / 11.00-17.00
24 april tasting HANOS Eindhoven / 11.00-17.00
25 april tasting HANOS Amsterdam / 11.00-17.00

Mochten jullie hier naar toe willen gaan neem dan het volgende mee:
·         De Hanos pas van je zaak
·         Heb je geen pas dan het nummer van de pas
·         Heb jezelf of je bedrijf geen pas, meldt je dan bij de receptie en zeg dat je de uitnodiging hebt via het Nederlands Gilde van Sommeliers. Je krijgt dan een dagpas mee.

De Hanos verheugt zich op jullie komst!

Met vineuze groet,

Edwin Raben

Voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers

President of the Dutch Guild of Sommeliers

 

Eerste biodynamische oogst van Château Climens

E-mailadres Afdrukken PDF

Eerste biodynamische oogst van Château Climens

Door Paul Op ten Berg

Bérénice Lurton mag tevreden zijn. De oogst van 2014 is binnen en heeft volgens haar een opmerkelijk goede kwaliteit. Niet in het minst omdat dit de eerste oogst is met biodynamische certificatie.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Eerste biodynamische oogst van Château Climens.pdf)Eerste biodynamische oogst van Château Climens.pdf194 Kb22-03-15 08:45
 

Gratis hotelovernachting tijdens Vinexpo

E-mailadres Afdrukken PDF

Gratis hotelovernachting tijdens Vinexpo

Heleen Boom heeft 2 hotelovernachtingen te vergeven aan NGS sommeliers tijdens de Vinexpo van 14-19 juni a.s. Reiskosten zijn echter voor eigen rekening.

 

23 februari ALV NGS

E-mailadres Afdrukken PDF

Hiermee nodigt het NGS bestuur de leden van het NGS uit voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) op maandag 23 februari

Locatie:        The Movies, Haarlemmerdijk 161, 1013 KH Amsterdam 

Programma:

09.30 uur      ontvangst met Buscaglione

10.00 uur      aanvang vergadering in filmzaal.

11.30 uur     Op de ALV zal de speciaal voor het NGS naar Nederland gehaalde documentaire SOMM over de weg naar het examen Master Sommelier worden vertoond, een van de examens met een laagste slagingspercentage ter wereld. Deze documentaire is in Nederland nog nooit eerder vertoond.

voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=O4zeyuk8hL8 

13.00 uur     Paulée lunch (eigen bijdrage lunch 35,- pp). Neem zelf een mooie fles wijn mee, om samen met je collega’s te proeven

Aanmelden voor vergadering, film en Paulée lunch kan via een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Heb je (agenda) punten of vragen / opmerkingen voor deze ledenvergadering, laat het ons weten via een mail naar ngs.secr@planet.l

Met vriendelijke groet,

Edwin Raben

Voorzittter NGS

 

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (JAARVERSLAG NGS 2014 tbv ALV 2015.pdf)JAARVERSLAG NGS 2014 tbv ALV 2015.pdf63 Kb05-02-15 15:42
Download this file (Uitnodiging en agenda ALV NGS 23.2.2015.pdf)Uitnodiging en agenda ALV NGS 23.2.2015.pdf127 Kb04-02-15 14:10
 

Lustau naar Walraven|Sax

E-mailadres Afdrukken PDF

Lustau naar Walraven|Sax

Walraven|Sax gaat per 1 februari 2015 de exclusieve distributie voeren van de gehele Lustau sherry wijnportfolio. Hiermee eindigt tegelijkertijd het contract met Delcave NCK B.V. per 31 januari 2015.

Bart Gijtenbeek, Managing Director van Walraven|Sax: “Het is altijd bijzonder als je de absolute top mag vertegenwoordigen. Met Lustau halen we het meest gerespecteerde en internationaal gehonoreerde sherrymerk van de wereld in huis en daar zijn we erg trots op. De komst van Torres in januari en Lustau in februari geven een krachtige en kwalitatieve Spaanse impuls aan de activiteiten van Walraven|Sax voor 2015 en verder. Wij zien voldoende groeimogelijkheden in het uitbouwen van een “boutique” sherry cultuur in Nederland met een topspeler als Lustau”.

Walraven | Sax is opgericht in 1823, gesitueerd in Breda en importeur van o.a. Louis Roederer, Joseph Drouhin, Marqués de Riscal, Trimbach, Marchesi de Frescobaldi, Fonseca Guimaraens, Gallo Family Vineyards, Barefoot en sinds 1 januari Torres.

Lustau

Emilio Lustau is een zelfstandige, kwalitatieve Spaanse sherry producent en sinds 1990 onderdeel van Grupo Caballero. Bodegas Lustau werd in 1896 opgericht door Don José Ruiz – Berdejo. Na zijn dood in 1930 werd de bodega verplaatst naar het oude stadscentrum van Jerez en langzaam uitgebreid. Eigenaar Emilio Lustau begon in de jaren 50 wijnen te exporteren en begreep dat Lustau’s positie in de voorhoede van kwaliteit lag, maar bleef tegelijkertijd trouw aan zijn almacenista roots. Hij introduceerde het Lustau Solera Reserva assortiment en later voegde hij de bekende almacenista reeks toe.

Luis Caballero zorgde bij Bodegas Lustau voor een solide financiële ruggengraat en verdere expansie. Zoals de aankoop van zes bodega’s die toebehoorden aan Domecq, toen dit huis werd verkocht. Meer dan 20.000 vierkante meter aan gebouwen werd gerestaureerd en wordt sindsdien gebruikt om de uitgebreide en exclusieve Lustau wijnvoorraad te huisvesten. Sinds 2008 is het bedrijf ook eigenaar van enkele van de grote Domecq merken en de bijbehorende solera’s: La Ina, Botaina, Rio Viejo Macarena en Viña 25.

Lustau werd afgelopen november opnieuw uitgeroepen tot “The best Sherry in the World” tijdens de IWSC Trophy in Londen. Robert Parker bekroonde meer dan 25 sherry wijnen van Lustau met meer dan 90 Parker Points en Lustau’s oenoloog Manuel Lozano werd voor de zesde keer op een rij uitgeroepen tot “The best Fortified Winemaker in the World” door het prestigieuze IWC.

 


Pagina 1 van 12