Nederlands Gilde van Sommeliers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Nederlands Gilde van Sommeliers

NGS proeverij van wijnen van Château Palmer

E-mailadres Afdrukken PDF

Verslag van de NGS proeverij van wijnen van Château Palmer,

gehouden op 2 februari 2015 in Restaurant Bord’eau / Hôtel de l‘Europe te Amsterdam. Door Paul Op ten Berg.

De proeverij werd gepresenteerd door de Engelsman Chris Myers, exportdirecteur van Château Palmer en Frank Smulders MW.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Memorabele Palmer Proeverij.pdf)Memorabele Palmer Proeverij.pdf75 Kb09-02-15 09:14
Download this file (Verslag van de NGS proeverij van wijnen van Château Palmer.pdf)Verslag van de NGS proeverij van wijnen van Château Palmer.pdf2311 Kb10-02-15 10:53
 

23 februari ALV NGS

E-mailadres Afdrukken PDF

Hiermee nodigt het NGS bestuur de leden van het NGS uit voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) op maandag 23 februari

Locatie:        The Movies, Haarlemmerdijk 161, 1013 KH Amsterdam 

Programma:

09.30 uur      ontvangst met Buscaglione

10.00 uur      aanvang vergadering in filmzaal.

11.30 uur     Op de ALV zal de speciaal voor het NGS naar Nederland gehaalde documentaire SOMM over de weg naar het examen Master Sommelier worden vertoond, een van de examens met een laagste slagingspercentage ter wereld. Deze documentaire is in Nederland nog nooit eerder vertoond.

voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=O4zeyuk8hL8 

13.00 uur     Paulée lunch (eigen bijdrage lunch 35,- pp). Neem zelf een mooie fles wijn mee, om samen met je collega’s te proeven

Aanmelden voor vergadering, film en Paulée lunch kan via een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Heb je (agenda) punten of vragen / opmerkingen voor deze ledenvergadering, laat het ons weten via een mail naar ngs.secr@planet.l

Met vriendelijke groet,

Edwin Raben

Voorzittter NGS

 

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (JAARVERSLAG NGS 2014 tbv ALV 2015.pdf)JAARVERSLAG NGS 2014 tbv ALV 2015.pdf63 Kb05-02-15 15:42
Download this file (Uitnodiging en agenda ALV NGS 23.2.2015.pdf)Uitnodiging en agenda ALV NGS 23.2.2015.pdf127 Kb04-02-15 14:10
Laatst aangepast op woensdag 04 februari 2015 14:24
 

Lustau naar Walraven|Sax

E-mailadres Afdrukken PDF

Lustau naar Walraven|Sax

Walraven|Sax gaat per 1 februari 2015 de exclusieve distributie voeren van de gehele Lustau sherry wijnportfolio. Hiermee eindigt tegelijkertijd het contract met Delcave NCK B.V. per 31 januari 2015.

Bart Gijtenbeek, Managing Director van Walraven|Sax: “Het is altijd bijzonder als je de absolute top mag vertegenwoordigen. Met Lustau halen we het meest gerespecteerde en internationaal gehonoreerde sherrymerk van de wereld in huis en daar zijn we erg trots op. De komst van Torres in januari en Lustau in februari geven een krachtige en kwalitatieve Spaanse impuls aan de activiteiten van Walraven|Sax voor 2015 en verder. Wij zien voldoende groeimogelijkheden in het uitbouwen van een “boutique” sherry cultuur in Nederland met een topspeler als Lustau”.

Walraven | Sax is opgericht in 1823, gesitueerd in Breda en importeur van o.a. Louis Roederer, Joseph Drouhin, Marqués de Riscal, Trimbach, Marchesi de Frescobaldi, Fonseca Guimaraens, Gallo Family Vineyards, Barefoot en sinds 1 januari Torres.

Lustau

Emilio Lustau is een zelfstandige, kwalitatieve Spaanse sherry producent en sinds 1990 onderdeel van Grupo Caballero. Bodegas Lustau werd in 1896 opgericht door Don José Ruiz – Berdejo. Na zijn dood in 1930 werd de bodega verplaatst naar het oude stadscentrum van Jerez en langzaam uitgebreid. Eigenaar Emilio Lustau begon in de jaren 50 wijnen te exporteren en begreep dat Lustau’s positie in de voorhoede van kwaliteit lag, maar bleef tegelijkertijd trouw aan zijn almacenista roots. Hij introduceerde het Lustau Solera Reserva assortiment en later voegde hij de bekende almacenista reeks toe.

Luis Caballero zorgde bij Bodegas Lustau voor een solide financiële ruggengraat en verdere expansie. Zoals de aankoop van zes bodega’s die toebehoorden aan Domecq, toen dit huis werd verkocht. Meer dan 20.000 vierkante meter aan gebouwen werd gerestaureerd en wordt sindsdien gebruikt om de uitgebreide en exclusieve Lustau wijnvoorraad te huisvesten. Sinds 2008 is het bedrijf ook eigenaar van enkele van de grote Domecq merken en de bijbehorende solera’s: La Ina, Botaina, Rio Viejo Macarena en Viña 25.

Lustau werd afgelopen november opnieuw uitgeroepen tot “The best Sherry in the World” tijdens de IWSC Trophy in Londen. Robert Parker bekroonde meer dan 25 sherry wijnen van Lustau met meer dan 90 Parker Points en Lustau’s oenoloog Manuel Lozano werd voor de zesde keer op een rij uitgeroepen tot “The best Fortified Winemaker in the World” door het prestigieuze IWC.

 

NGS proeverij gepresenteerd door Jamie Goode

E-mailadres Afdrukken PDF

Verslag van de NGS proeverij gepresenteerd door Jamie Goode PhD,

gehouden op 20 januari 2015 in Restaurant Cordial te Oss.

Door Paul Op ten Berg.

Deze lezing met proeverij kwam tot stand in samenwerking met Lars Daniëls van Perswijn. De Brit Jamie Goode is doctor in plantenbiologie. Hij heeft een website www.wineanorak.com, schrijft een column voor The Sunday Express en publiceert regelmatig in Decanter, The World of Fine Wine, Wine Business International, Drinks International, Wines and Vines, Sommelier Journal enThe Drinks Business. Zijn eerste boek is getiteld Wine Science; in 2014 verscheen de 2e editie.

Laatst aangepast op zondag 25 januari 2015 12:17
 

Fimpjes Trophée Henriot 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

https://www.youtube.com/watch?v=ajxty6xk14I

https://www.youtube.com/watch?v=3cD-dl6fI6g

 

Laatst aangepast op dinsdag 13 januari 2015 11:21
 


Pagina 6 van 21

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Wie is online?

We hebben 27 gasten online