Nederlands Gilde van Sommeliers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Nederlands Gilde van Sommeliers

Taita, de nieuwe icoonwijn van Chili

E-mailadres Afdrukken PDF

Taita, de nieuwe icoonwijn van Chili

Door Paul Op ten Berg

De charismatische Chileense wijnmaker Aurelio Montes kan terugkijken op 25 succesvolle jaren. Ik bezocht hem en zijn wijngoed in 2009 samen met Cees Vos, Simon Veldman en Chantal de Raaf (zie Wijnreisverslagen 2009). In het jubileumjaar 2013 zorgt Aurelio voor een verrassing, de nieuwe icoonwijn Taita.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Taita 2007.pdf)Taita 2007.pdf144 Kb15-03-14 16:18
 

Michelin 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

De MICHELIN gids Nederland 2014 verwelkomt een nieuw driesterrenrestaurant!

De Leest uit Vaasen is het nieuwe driesterrenrestaurant in Nederland! Deze MICHELIN gids 2014 pakt ook uit met drie nieuwe tweesterrenrestaurants en negen zaken die een eerste ster krijgen.  

Zie de bijlage.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (SELECTIE_MICHELINgidsNEDERLAND_2014.pdf)SELECTIE_MICHELINgidsNEDERLAND_2014.pdf85 Kb25-11-13 11:16
Laatst aangepast op maandag 25 november 2013 11:48
 

Examen Sommelier A.S.I. certificate

E-mailadres Afdrukken PDF

Examen Sommelier A.S.I. Certificate

Beste NGS Leden,

Voor de 3e keer zal er een examendag plaatsvinden voor het behalen van de titel Sommelier A.S.I. Certificate.

En wel op dinsdag 25 februari 2014. Wederom wordt het examen georganiseerd in samenwerking met onze Belgische collega's. De lokatie wordt z.s.m. bekend gemaakt. Maar is hoogstwaarschijnlijk weer restaurant Pazzo in Antwerpen.

In 2012 deden er bij het eerste examen wereldwijd 109 kandidaten mee waarvan er 18 zijn geslaagd. Jan Willem van der hek en Roy Pelgrim zijn als eerste Nederlanders voor dit examen geslaagd.

Het examen ziet er in grote lijnen als volgt uit (en wordt in de Engelse taal afgenomen):

Deel 1

• 2 wijnen proeven en schriftelijk notitie maken (20 min)

• 5 dranken indentificeren (10 min)

• Schriftelijk examen van 68 vragen (90 min.) Pittig niveau !!

• Essay schrijven van 400 woorden (30 min)

Deel 2

• 3 praktijk opdrachten

Het examen is van internationaal niveau, waardoor een goede voorbereiding en basiskennis zeer zeker vereist is.

Leden die geïnteresseerd zijn om dit examen af te leggen, kunnen zich voor 7 februari opgeven bij het secretariaat op: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

kosten: de kosten bedragen ca. 350,- pp, waarvan het NGS 200,- zal vergoeden voor leden die succesvol het examen afleggen.

Geef naast je naam door waar je op dit moment werkt en wat je functie is.

Ter informatie hier de link naar de ASI website met meer informatie over het examen:

http://www.sommellerie-internationale.com/en/2012/09/26/the-2012-sommelier-certification-exam-for-the-international-a-s-i-sommelier-diploma-a-great-success/

 

 

Laatst aangepast op woensdag 20 november 2013 07:52
 

NGS proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk

E-mailadres Afdrukken PDF

Verslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013, gepresenteerd in Restaurant Vermeer te Amsterdam door Frank Smulders MW, op initiatief van Österreich Wein Marketing.

Door Paul Op ten Berg.

Frank Smulders MW presenteerde tijdens deze boeiende proeverij een serie edelzoete wijnen uit Oostenrijk. Door verschillende stijlen, verschillende druivenrassen en verschillende wijngebieden te tonen en met elkaar te vergelijken, werd de diversiteit van Oostenrijkse zoete wijnen aangetoond. Uiteraard werden bekende wijnen zoals de Ruster Ausbruch en de wijnen van Weingut Kracher geproefd, maar ook minder bekende zoals Schilfwein en een mooie zoete wijn van de rotgipfler. Het schijnt de bedoeling van ÖWM te zijn om jaarlijks een vervolg aan deze NGS proeverij te geven. En wel met droge witte en rode wijnen, waarbij dan wat meer kan worden ingegaan op wijngebieden en terroir.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Verslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013.pd)Verslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013.pd1584 Kb12-10-13 09:12
 

Masottina en de wereld van Prosecco

E-mailadres Afdrukken PDF

Het Prosecco productiegebied

De mousserende wijn Prosecco wordt geproduceerd in 9 provincies in het noordoosten van Italië, tussen Veneto en Friuli. In het hart van het gebied bevinden zich de twee belangrijkste plaatsen Conegliano en Valdobbiadene (klemtoon op de a). De wijnstreek Prosecco kent zowel DOC als DOCG klasseringen.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Masottina en de wereld van Prosecco.pdf)Masottina en de wereld van Prosecco.pdf1946 Kb03-10-13 11:06
Laatst aangepast op donderdag 03 oktober 2013 11:07
 


Pagina 6 van 14

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Wie is online?

We hebben 20 gasten online