Nederlands Gilde van Sommeliers

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Nederlands Gilde van Sommeliers

Foto's ALV 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

Foto’s van de Algemene Ledenvergadering van het NGS op 17 februari 2014

Fotograaf: Paul Op ten Berg

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Foto's ALV 2014.docx)Foto's ALV 2014.docx993 Kb21-02-14 10:52
 

4 t/m 7 mei congres in Oporto

E-mailadres Afdrukken PDF

Beste NGS leden,

Gisteren, tijdens de ALV van het NGS in Wolfslaar te Breda, maakte Karel de Graaf de aanwezigen attent op het navolgende congres in Oporto.
Hij noemde het een zeer zinvol congres voor onze sommeliers. En zal zelf ook gaan.
Dus wanneer je meer informatie wil, kan je eventueel ook nog bij hem aankloppen.


Van 4 t/m 7 mei organiseert die Internationale Vereinigung für Oenologie, Betriebsführung und Weinmarketing e.v. (International Association for Oenology, Management and Winemarketing e.v.) het 17e Internationaal Oenologisch Symposium in Oporto (Porto), Portugal. De voordrachten zullen simultaan vertaald worden in het Duits, Engels en Portugees.
De voordrachten hebben alle betrekking op wijnbouw, oenologie of marketing. Er staan ook zeven workshops op het programma met onderwerpen als: ‘trends in de oenologie van de pinot noir’, ‘combinaties van gist en melkzuurbacteriën’, ‘oorzaken en het vermijden van flesvariaties’ en ‘strategieën en oplossingen voor wijnbouw op steile hellingen’. Vele kanonnen uit de internationale wijnwereld zullen aanwezig zijn; o.a. Prof. dr. Hans Schultz (Geisenheim), Prof. dr. Ulrich Fischer (Neustadt), Prof. dr. Denis Dubourdieu (Bordeaux II). 
Dit symposium lijkt me zeer geschikt voor sommeliers en wijnhandelaren die hun kennis willen vergroten.

De kosten voor het Symposium zijn laag: € 350,00 bij inschrijving vóór 1 maart. Inschrijven kan hier: http://www.oenology.de/images/Bilder_Homepage/porto_d.pdf.
Op deze website staan suggesties voor hotels. Via www.booking.com kun je uiteraard ook hotels in de buurt van het Congresgebouw vinden. En goedkoop hotel (€ 40,00 per nacht) vlakbij het Congresgebouw is Vivacity Porto. Vliegen kan met TAP, KLM en Transavia.

 

 

Maison Ackerman lanceert nieuwe serie Loirewijnen ‘Donatien Bahuaud’

E-mailadres Afdrukken PDF

Maison Ackerman lanceert nieuwe serie Loirewijnen ‘Donatien Bahuaud’

Door Paul Op ten Berg 

Maison Ackerman is de grootste producent van mousserende wijn in de Loirestreek. Het huis werd meer dan 200 jaar geleden opgericht te Saumur door Jean-Baptiste Ackerman. In 1840 vestigde Maison Ackerman zich in de grotten van Saint Hilaire - Saint Florent, waar zich in de oudheid holbewoners bevonden. Deze uitgestrekte kelders doen denken aan de crayères van de Champagnestreek. Er werken nu 150 mensen bij Ackerman. De omzet van ruim 46 miljoen euro wordt voor 56% gerealiseerd door de productie van mousserende wijnen, en voor 44% van stille wijnen. De export bedraagt 40%.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Ackerman lanceert nieuwe serie Loirewijnen.pdf)Ackerman lanceert nieuwe serie Loirewijnen.pdf117 Kb16-03-14 09:11
 

30 jaar Vignobles & Signatures, Le Club des Grands Domaines

E-mailadres Afdrukken PDF

30 jaar Vignobles & Signatures

Vignobles & Signatures

Le Club des Grands Domaines

Door Paul Op ten Berg

Het is opvallend dat in Frankrijk de laatste tijd steeds meer wijnproducenten zich verenigen in clubs, die als voornaamste doel gezamenlijke PR en marketing hebben. Er wordt vervolgens een bureau ingeschakeld met internationale contacten, want nog lang niet iedere producent beschikt over medewerkers die bijvoorbeeld de Engelse taal machtig zijn. De samenstelling van een dergelijke club kan regionaal zijn, maar er zijn er ook die zich over heel Frankrijk uitstrekken.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (COM Vignobles  Signatures - Coup de coeur du Vigneron - décembre 2013.pdf)COM Vignobles Signatures - Coup de coeur du Vigneron - décembre 2013.pdf454 Kb16-03-14 09:13
Laatst aangepast op zondag 16 maart 2014 09:13
 

Cabernet sauvignon het meest aangeplant

E-mailadres Afdrukken PDF

Cabernet sauvignon het meest aangeplant

Niet het Spaanse druivenras airen, maar cabernet sauvignon was in 2010 wereldwijd het meest aangeplant.

Attachments:
FileFile sizeLast modified
Download this file (Cabernet sauvignon het meest aangeplant.docx)Cabernet sauvignon het meest aangeplant.docx37 Kb08-01-14 10:24
 


Pagina 6 van 15

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Wie is online?

We hebben 12 gasten online